Wat vind ik nou echt praktisch voor een baby (of leuk) | persoonlijk verhaal

Wanneer je zwanger bent denk je al snel na over de babyuitzet. Er zijn vele lijstjes te vinden op internet en bij een eerste kindje schaf je heel braaf een groot deel van zo’n lijstje aan. Bij een volgende zwangerschap weet je dat een groot deel van de items op deze lijstjes best overbodig zijn. Maar kom je er ook achter dat sommige dingen die niet altijd op zo’n lijstje staan wel heel praktisch zijn.

We hebben deze zwangerschap weinig grote dingen aangeschaft. De zolder stond nog vol met babyuitzet en voordat we de meubeltjes op zijn plek konden zetten moest er eerst ruimte gemaakt worden voor de nieuwe slaapkamer van Tess. In de zomermaanden werd eerst een dakkapel geplaatst zodat ik nu ook in de fotostudio daglicht heb en vervolgens werd Tess haar nieuwe kamertje zorgvuldig ingericht. Wat was ze blij met haar grote meiden kamer! Toen was het tijd om met de babykamer aan de slag te gaan. Leuk om het kamertje om te toveren tot een mooie jongens slaapkamer. Langzaam kwam daarmee ook de babyuitzet van zolder.

Met stip op 1!
De Co-Sleeper van Hip & Hap
Er is niets vervelenders dan ’s nachts onder je warme deken vandaan te moeten. Tess sliep de eerste periode in een wiegje bij ons in de slaapkamer. Best fijn je kleine dichtbij je maar toch elke keer weer half uit bed moeten om dat speentje weer terug te geven of de kleine wat geborgenheid te geven. Wat een uitvinding is de Co-Sleeper! Toch een eigen plekje voor de kleine maar toch heel dichtbij als verlengstuk van je eigen bed. Ik ben fan en kan het iedereen aanraden!

José van Hip&Hap heeft me in de zwangerschap super geadviseerd want deze slimme mama had natuurlijk eerst al de verkeerde besteld. Heel fijn zo’n persoonlijk advies en tips. 

De maxi-cosi isofix base
Nog zo’n uitvinding die het allemaal zoveel makkelijker maakt. Met mijn reuma is het best zwaar om je kleine in en uit de auto te tillen en je in allerlei gekke houdingen te manoeuvreren om de maxicosi vast te maken in de auto. Via Facebook vond ik een set tweede hands. De tweeling die ik in 2015 heb gefotografeerd voor Stichting Earlybirds was inmiddels uit de maxi cosi gegroeid. Erg leuk om het gezin weer even terug te zien.

Een kleine tip wanneer je voor het eerst met je kindje op pad gaat; zorg dat je weet hoe je de maxi cosi los klikt uit de isofix base. Zie je het al voor je.. sta je met je schoonvader en dochter bij school voor het eerst na de bevalling en ben je even het trucje vergeten. Dat werd dus op de arm mee naar binnen 😛 

Draagzak
De mensen die me een beetje kennen weten dat ik van gemakkelijk hou. Waarom immers moeilijk doen als het makkelijk kan. Oké de draagdoek mama’s zeggen allemaal dat het knopen van een doek ook super makkelijk is als je het eenmaal in de vingers hebt en wellicht zeg ik over een tijdje wel hetzelfde. Voor nu heb ik een tula te leen van mijn vriendin. Finn vind het heerlijk de warmte en geborgenheid dicht bij mama en ook ik vind het ideaal en genieten je mannetje zo dicht tegen je aan en je handen vrij hebben.

Grote hydrofiele luiers
Zo ideaal om je kindje na een badje heerlijk in te wikkelen en af te drogen. En nog een bijkomend voordeel is het makkelijk kunnen inpakken van je kindje wanneer hij wat onrustig is

Daarmee kom ik gelijk op mijn laatste punt en dat is de puckababy inbakerdoek. Finn kon zichzelf ‘heerlijk’ wakker houden door zijn rondzwaaiende armpjes. Maar de inbakerdoek/slaapzakje maakte dat hij zich makkelijk kon overgeven aan zijn vermoeidheid en veel rustiger sliep. Iets waar hij zelf veel baadt bij had.

let op, dit zijn mijn persoonlijke voorkeuren en gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen. 

Foto-8467

 

Leave a comment