Aankondiging geslacht na een prachtige echo | persoonlijk verhaal

Aankondiging geslacht na een prachtige echo | persoonlijk verhaal
Zullen we in Oktober beschuit eten met roze of met blauwe muisjes?

Vanwege onze voorgeschiedenis krijgen we geen gewone echo maar een uitgebreide medische echo rond 13 weken en nogmaals een uitgebreide 20 weken echo.
Een GUO wordt deze genoemd als ik me niet vergis. Extra uitgebreid word je kindje bekeken en allerlei zaken opgemeten.
Voor ons zijn echo’s helemaal niet leuk. (ik wil eigenlijk nog een mooie 3d echo laten maken om echt eens een leuke echo te doen)
Echo’s zijn vooral spannend en de groeilijntjes houden we sterk in de gaten.  Zoals ik in mijn vorig blogje schreef zou ik heel graag gecombineerde zorg willen.
Tot zover gaat dat helemaal voorspoedig. Wel zijn er groeiecho’s gepland bij 24, 28, 32 & 36 weken.

Allereerst gingen we voor de uitgebreide 13 weken echo naar het UMCG.
De baby werd uitgebreid nagekeken maar ook de doorstroom van en naar de placenta. Wonderlijk hoe een hartje zo groot (of eigenlijk klein) als een rijstkorrel al compleet nagekeken kan worden op kamertjes, doorstroom van bloed, hartkleppen etc. Ik vond het enorm fascinerend om te zien hoeveel ze al kunnen zien terwijl het eigenlijk nog zo klein is allemaal. Aan het einde van de echo maakte deze lieve vrouw nog een mooie 3d plaatje voor ons. ‘het lijkt wel een alien’ zegt Danny steeds. Ik vond het zelf enorm wonderlijk om te zien dat er echt al zo’n compleet kindje in je buik trappelt. Geen bijzonderheden waren er te zien en alles ging voorspoedig en zat qua aanleg goed. Ze vroeg nog of we het geslacht ook wilden weten en met een slag om de arm hoorden we dat ze vermoedde dat het een kereltje was in mijn buik. Ik heb al vanaf het begin dat voorgevoel gehad en keek eigenlijk vooral naar jongens kleertjes in winkels in plaats van naar meisjes kleren. Maar omdat we op dat moment nog in zo’n vroeg stadium zaten durfde ik daar nog niet teveel op te vertrouwen. We maakten gelijk een afspraak voor de 20 weken echo.

Een week later stond ik op de kraammarkt in Drachten en daar spiekte ik samen met Annemiek ook even in mijn buik. Ook deze echoscopiste zei dat ze dacht dat het een jongetje zou zijn maar durfde die uitspraak niet met zekerheid te zeggen. Zal het dan toch echt kloppen mijn voorgevoel?

De 20 week echo stond gepland op vrijdag 20 mei. Toch wel spannend in de aanloop naar de echo toe. Ik probeerde me daarom maar vooral te focussen op het feit dat we nu hoogstwaarschijnlijk zeker zouden horen of we een zoon of dochter in onze armen hopen te sluiten in Oktober. Dat het allerbelangrijkste is dat je kindje gezond is en dat er helaas veel mensen een slechte echo hebben dat weet ik helaas maar al te goed. Eenmaal in de wachtkamer werden we opgeroepen door opnieuw dezelfde vrouw. Leuk een bekend gezicht. We liepen naar de echo kamer en hoe stom dat zo’n kamertje dan gelijk een flashback geeft aan ruim 5 jaar eerder. Het was namelijk het kamertje waar we destijds hoorden dat het niet goed zat en dat mijn placenta niet voldoende functioneerde. Dat het de vraag was of ons kindje voldoende zou groeien om een kans te krijgen buiten mijn buik maar dat de kans ook aanzienlijk was dat ons kindje al in mijn buik zou overlijden.
Ik dacht eigenlijk gelijk we gaan nu voor een positieve herinnering aan deze kamer. Ik mocht gelijk gaan liggen en ze begon met de controle.

‘willen jullie het geslacht weten’ was één van de eerste dingen die ze vroeg. De vorige keer had ze een jongetje gezegd zeiden we. Waarop ze zei ‘dat klopt jullie krijgen een zoon’. Gelijk vol in beeld was het geslacht. Dat kon inderdaad niet duidelijker zijn. Ze vervolgde de echo en controleerde het hartje uitgebreid, de orgaantjes, hoofdje, lipje etc. Wat een verschil met 6 weken eerder waarop het ook al zo’n compleet kindje was maar nu kon je zo mooi alle details zien. De duim ging omhoog en hij lag heerlijk te zwemmen in mijn buik. Wederom sloot ze de echo af met een prachtig 3d plaatje. Ik ben nu al enorm verliefd op dit kindje! wat prachtig om te zien! Kan er wel naar blijven kijken.

We eten in Oktober dus beschuitjes met blauwe muisjes!
Dat wordt kleertjes shoppen 😉

Aankondiging geslacht (1) Aankondiging geslacht (2) Aankondiging geslacht (3)
De leuke kaarten zijn van Twee Ons Geluk.
Je besteld ze hier

Sinds kort zoals jullie kunnen zien dus ook helium ballonnen in de studio 😀
Leuk voor de cakesmashes!

Ik geniet nog even na van de goede uitslag van de echo en het mooie plaatje van onze zoon
Wonderlijk toch?!

2016-05-25_0007

Leave a comment