Een prachtige herinnering aan mijn zwangerschap | persoonlijk verhaal

Een prachtige herinnering aan mijn zwangerschap!
Dankbaar ben ik voor de tijd en creativiteit die mijn collega’s hebben gegeven om mijn zwangerschap vast te leggen.
FotogrAafke, Ten Berge Fotografie, Ilse Brattinga Fotografie & Andere Foto  ben onwijs blij met jullie!!

Dat foto’s waardevol zijn voor mij als fotograaf dat hoef ik vast niemand uit te leggen. Qua zwangerschapsfotografie zijn er zoveel verschillende mogelijkheden.
Mijn buik groeide lekker snel deze derde zwangerschap en met 25 weekjes stond ik voor het eerst voor de camera in plaats van achter de camera.
Ik had namelijk een prachtige zwangerschapsjurk besteld bij Mii-Estillo evenals Annemiek (FotogrAafke). We spraken af bij het hoornsemeer samen met Anneke een andere vriendin van Annemiek die rond dezelfde periode was uitgerekend. De hele dag hebben we getwijfeld omdat het echt heel slecht weer was. De regen kwam steeds met bakken uit de lucht vallen. Buienrader werd veelvuldig gecheckt en uiteindelijk besloten we de gok te wagen en op goed geluk af te spreken. Wat was het koud maar vooral gezellig. Wat mooi om jezelf dan zo te zien stralen!

Enkele weken later sprak ik met Annemiek af voor een experiment. We wilden namelijk onze meiden fotograferen in een melk bad met bloemen. In de achtertuin vulden we het melkbad en we kochten prachtige bloemen bij Bloemenpret Peize. Nadat de meiden vooral veel waterpret hadden dook ik ook nog even snel in het melkbad voor een paar prachtige foto’s van mijn buik. Geweldig zo tussen de bloemen.

Regelmatig spreek ik af met 3 collega’s. Sandra (Sandra Gielesen Fotografie), Marjan (Ten Berge Fotografie) & Annemiek (FotogrAafke).
Drie geweldige collega’s met dezelfde passie, toewijding en liefde voor het maken van herinneringen. Het is fijn om als zelfstandig ondernemer zulke fijne contacten te hebben met collega ondernemers. We stimuleren en motiveren elkaar en dat is zo’n leuke wisselwerking. Dit keer gingen we eens met elkaar op pad om te fotograferen en ik mocht model staan met mijn prachtige bolle buik. Het oorspronkelijke idee was een verlaten fabriek maar toen deze niet beschikbaar bleek op de afgesproken datum kwam er al snel een heel gaaf alternatief. De binnenstad van Groningen. Poeh zou ik dat durven midden in de drukke winkelstraat? Uitdagingen zijn er om aan te gaan en dus gooide ik alle schaamte opzij en straalde ik midden in de drukke Herestraat.

Enkele weken later spreek ik af met Serge (Andere Foto) in zijn fotostudio in Leek. Serge maakte prachtige Low-Key beelden en laat dat nou net onwijs mooi zijn met de ronde vormen in de zwangerschap. Spannend maar met de aanwezigheid van een vriendin en veel gekletst over het mooie beroep fotograaf vliegen de uurtjes voorbij. Super gaaf!

Tijdens een mooie zomeravond spreek ik af met Ilse (Ilse Brattinga Fotografie). Ilse is recent vanuit Noord-Holland naar Friesland verhuisd en samen ontdekken we de mooie plekjes die ze dichtbij huis heeft. Tess besteed in de zwangerschap al veel aandacht aan mijn groeiende buik. Knuffels en kusjes krijg ik veelvuldig en hoe bijzonder dat die mooie momenten ook worden vastgelegd. En terwijl we samen in het gras zaten kregen we bezoek van een lieveheersbeestje, een lieveheersbeestje die later onverwacht over mijn buik heen loopt. Hoe speciaal!

Bij elkaar een onwijs gave en gevarieerde herinnering aan deze laatste zwangerschap. Foto’s waar ik ongetwijfeld met een beetje weemoed naar terug kijk. Want zo’n rond balletje en dat getrappel zal ik niet weer meemaken. Ik ga een prachtig album maken van deze mooie herinneringen.
Onwijs bedankt lieve collega’s!!

2016-11-08_0009marjo-zwangerschap-14

2016-11-08_0001 2016-11-08_0002
2016-11-08_0005

zwangerschapsshoot-10a img_0270verkleind img_0322verkleind
2016-11-08_0007

2016-11-08_0008

13908904_1175956885759187_6576645571780813127_o

Leave a comment