Geboorte Djeylen in het martini ziekenhuis | geboortefotograaf groningen

Geboorte Djeylen in het martini ziekenhuis | geboortefotograaf groningen
Een hele snelle bevalling van een prachtig ventje met een enorme bos haartjes.

Als geboortefotograaf vind ik het belangrijk om een goede back-up te regelen. Stel dat er twee kindjes op hetzelfde moment geboren worden, ik ziek ben of op vakantie ben. Zo fijn dat ik altijd op Annemiek van FotogrAafke kan rekenen en andersom. Dit prachtige geboorteverhaal had Annemiek het liefst willen vertellen maar de kleine man besloot in haar vakantie geboren te worden en dus viel ik voor haar in. Zo fijn zo’n constructie!

Vrijdagavond 29juli rond 21.00u ging mijn telefoon. ‘Marc Geboorte Annemiek’ staat er in mijn beeldscherm en ik realiseer me gelijk dat dit maar 1 ding kan betekenen. Er is een baby onderweg! Marc verteld dat de vliezen de vorige avond zijn geboren maar dat de weeën vooralsnog uitblijven. Daarom zijn ze even naar het ziekenhuis doorgestuurd en omdat er de volgende ochtend meerdere inleidingen gepland staan krijgen ze de keuze om de weeënopwekkers direct te starten. Die kans besluiten ze te nemen omdat ze anders niet zeker weten hoelang ze nog moeten wachten op een plekje.

We spreken af dat ik op de hoogte wordt gehouden van ontwikkelingen en met 4cm richting het ziekenhuis kom. Ik ben op dat moment nog even bezig met wat ander fotografie werk maar zodra ik dat klaar heb en alles heb klaar gezet ga ik lekker op bed in de hoop om alvast een paar uurtjes te slapen. Om 2.34u ontvang ik een appje van Chantal. De afgelopen uren vlotte het nog niet zo hard en ze zit nog net niet op 4cm. De verwachting van het verloop is ongeveer 1cm per uur. Ik ga meestal rijden tussen de 4-6cm ontsluiting. Het personeel geeft aan dat het nog wel even kan duren en dus spreken we af dat ik om 4.00u mijn wekker zet en dan rustig aan richting het ziekenhuis kom. Mocht het anders lopen dat ze mij dat bellen.

3.57u belt Chantal met de woorden ‘ volledige ontsluiting’. WoW dat had niemand verwacht!
Ik spring mijn bed uit, pak mijn spullen en zit binnen 5 minuten in de auto. Het is het eerste kindje van Marc & Trea dus ik heb stille hoop dat ik op tijd ben om de geboorte vast te leggen. Maar bij binnenkomst in de verloskamer hoor ik al snel dat Trea een natuurtalent is en binnen een paar persweeën hun mannetje geboren heeft laten worden.

Op Trea haar borst ligt een prachtig kereltje met twee grote ogen zijn ouders aan te kijken. Marc en Trea kunnen hun ogen niet van hem afhouden en wat zijn ze trots en blij. De placenta is al geboren en de verloskundige laat zien hoe het huisje van Djeylen eruit heeft gezien de afgelopen maanden. In de verloskamer hoor ik vooral verwondering over hoe snel het allemaal is gegaan. De eerste centimeters waren pittig maar het laatste stukje ging ongelooflijk snel. Marc lag zelfs lekker te slapen op het moment dat Trea kon beginnen met persen. Wat zul je dan gek wakker worden realiserend dat je kindje elk moment geboren kan worden waar je eerst nog denkt dat het nog wel wat uren zal duren.

Ik vraag hoe hun zoontje heet. Djeylen Marcel vernoemt naar zijn grote oom. Zo mooi! Djeylen is om 04.18u geboren. Djeylen ligt heerlijk bij Trea in haar armen, niemand heeft haast en er wordt vooral heerlijk ontspannen genoten van dat eerste uurtje. Wanneer Djeylen wat begint te zoeken wordt hij aangelegd. Zijn mondje gaat open en hap daar heeft hij de borst al gevonden. Zo’n natuurtalent als mama is met bevallen zo’n natuurtalent is Djeylen qua het drinken. Als hij even de borst los heeft gelaten maar wel wat zoekende is legt mama hem zelf weer aan. Op de duur denken we dat hij klaar is en legt mama hem heerlijk bij haar op de borst. Djeylen denkt daar duidelijk anders over. Zijn hoofdje gaat in de lucht en steeds een beetje verder gaat hij richting de borst van mama. We kijken allen verwonderd over dit mooie instinct.

Na ruim een uur aan beide borsten te hebben gedronken komt de kinderarts langs. Omdat de vliezen langer dan 24u gebroken waren wordt Djeylen goed in de gaten gehouden. Alle controles zijn helemaal goed. In het kennismakingsgesprek hadden Marc & Trea aangegeven graag een foto van hun zoontje in de foetus houding te willen. En zo laat de verloskundige zien hoe hij in de buik heeft gezeten. Dan is het tijd voor zijn eerste kleertjes. Wat is het een prachtig kereltje met zijn volle lippen en lange haartjes. ‘hij lijkt op jou Marc’ hoor ik Trea zeggen. Chantal & Ilona (beide vriendinnen) zeggen dat hij toch echt de oren heeft van mama. De verloskundige zet Djeylen met zijn billetjes op het aankleedkussen. Hij kijkt heerlijk wijs om zich heen. Wat een stoer kereltje!

Papa mag dan zijn zoon heerlijk vastpakken en hij kan zijn ogen niet van hem afhouden. Prachtig om die verwondering en trots in zijn ogen te zien. En mama geniet ook zichtbaar van haar twee mannen. Ook Ilona & Chantal mogen de kleine man dan vasthouden en knuffelen. Chantal had een bruiloft de dag ervoor en heeft het nachtje overgeslagen. Ze gaan lekker naar huis.  Wanneer mama is opgefrist legt ze Djeylen op haar opgetrokken benen. Twee verliefde ogen blijven verwonderd naar Djeylen kijken.

Met elkaar rijden we naar de kraamafdeling waar ik nog een aantal gezinsfoto’s maak en vervolgens afscheid neem van dit trotse gezin.
Wat waren het mooie uurtjes vol liefde en trots. Een nieuw gezin geboren, keer op keer zo mooi om te zien.

Trea & Marc heel veel geluk met jullie prachtige zoon!

geboortefotograaf groningen (1) geboortefotograaf groningen (2) geboortefotograaf groningen (3) geboortefotograaf groningen (4) geboortefotograaf groningen (5) geboortefotograaf groningen (6) geboortefotograaf groningen (7) geboortefotograaf groningen (8) geboortefotograaf groningen (9) geboortefotograaf groningen (10) geboortefotograaf groningen (11) geboortefotograaf groningen (12) geboortefotograaf groningen (13) geboortefotograaf groningen (14) geboortefotograaf groningen (15) geboortefotograaf groningen (16) geboortefotograaf groningen (17) geboortefotograaf groningen (18) geboortefotograaf groningen (19) geboortefotograaf groningen (20) geboortefotograaf groningen (21) geboortefotograaf groningen (22) geboortefotograaf groningen (23) geboortefotograaf groningen (24)

Leave a comment