Geboren op haar uitgerekende datum | Geboortefotografie Groningen

Geboren op haar uitgerekende datum | Geboortefotografie Groningen
Wat was het een bijzonder mooie woensdag. Een prachtig meisje met een volle bos haar werd geboren op haar uitgerekende datum. En volgens mij had haar mama al een klein beetje een voorgevoel.

In de zwangerschap sprak ik af met de aanstaande moeder. Het was een fijn en open gesprek waarin we allerlei dingen bespraken. Van wensen rondom de bevalling tot hoe de zwangerschap tot stand is gekomen. De aanstaande moeder is namelijk alleenstaand en hoewel ze nog jong is heeft ze al jarenlang een hele duidelijke kinderwens. De combinatie alleenstaand, jong en een kinderwens zorgde echter wel voor wat beren op de weg maar vastberaden ging ze over deze hobbels heen met nu als prachtig resultaat een dochter welke ze over een paar maandjes zou mogen verwelkomen.

In de periode die volgde hadden we regelmatig contact via de mail en via whatsapp. Alles ging voorspoedig met haar meisje en dat was het allerbelangrijkste. Ik plande op de uitgerekende datum een minisessie dag en al snel kreeg ik een berichtje hoe we het gingen doen als de kleine zich dan zou aankondigen. (voorgevoel?) Ik spreek eigenlijk altijd af in de periodes waarin ik stand-by sta dat ik de telefoonnummers noteer en mocht ik opgeroepen worden dat ik dan bel zodat we de fotoreportage kunnen verzetten naar een ander moment.

Dinsdags ontving ik een Appje dat de verloskundige langs was geweest en dat de bloeddruk erg was gestegen. Dat was even schrikken en enorm schakelen want de aanstaande mama voelde zich nog goed. Maar de gezondheid van mama en de kleine meid zijn het allerbelangrijkste en met 39weken en 6dagen is er geen reden om alles te rekken. Die middag een afspraak in het ziekenhuis. Ondertussen wordt ik gebeld door een andere zwangere waarvoor ik oproepbaar ben met beginnende weeën. Er zitten 3 weken tussen de uitgerekende data maar zo zie je maar het zegt niets over de uiteindelijke beval datum. Ik sein mijn back-up alvast in omdat we natuurlijk niet weten wat het verloop zal zijn.  Wanneer ze eenmaal in het ziekenhuis is wordt het plan gemaakt om morgenochtend te starten met inleiden mocht de bevalling die dag niet zelf beginnen. Ik check nog een keer al mijn spullen en zorg dat ik alles klaar heb staan om te kunnen vertrekken (waaronder een lijstje met telefoonnummers voor de aanmeldingen van de minisessie).

Die nacht slaap ik wat onrustig maar de telefoon blijft stil en de bevallingen zetten niet door. Dat betekend voor de aanstaande mama dat vandaag op de uitgerekende datum wordt gestart met inleiden en dat haar meisje hoogstwaarschijnlijk wordt geboren op de uitgerekende datum!
Vroeg in de ochtend bellen we met elkaar wanneer de inleiding is opgestart. We spreken af dat we contact houden en dat ze sowieso rond 5cm belt zodat ik richting het ziekenhuis kan komen.
Rond 12.00u gaat mijn telefoon. Ze zit op 5cm. Haar beste vriendin belt en ik spreek met haar af dat ik nog even snel een gebakken ei maak en dan richting het ziekenhuis kom.

Een klein uurtje later stap ik de verloskamers in. Ik wordt begroet door de aanwezigen en zie dat de aanstaande mama in volle concentratie haar weeën opvangt en zelfs al wat druk gevoel begint te krijgen. Dat zou wel heel snel gaan die laatste centimeters. Bij controle blijkt dat er nog een klein randje staat en dat ze in een uur tijd van 5cm naar 9cm is gegaan. Wat een kracht!
Er wordt gekozen om de blaas te legen en daarvoor moet ze even vanuit bed op de po stoel. Een pittige opdracht in deze fase van de bevalling. Wat is ze sterk en wat wordt ze goed gecoacht door haar aanwezige vrienden. Zo mooi om te zien hoe ze op elkaar ingespeeld zijn en hoe ze vertrouwd op de adviezen en aanwijzingen van hen.

Rond 14.45u blijkt er nog altijd een klein randje te staan en omdat ze aangeeft wel flink drukgevoel te hebben van onderen wordt het echo apparaat erbij gehaald. Had zelf al een klein vermoeden aangezien mijn dochter ook een sterrenkijker was en ik dus ook al vroegtijdig persdrang had. En jawel ook dit meisje lag met haar koppie verkeerd. Wanneer eindelijk het laatste randje weg is en er volledige ontsluiting is vraagt ver verloskundige aan de aanstaande mama ‘ben je er klaar voor?’
‘ik ben er klaar mee’  is de reactie en dat laat ons allen wel een beetje lachen maar eigenlijk weten we allen hoe ze zich voelt en hoe pittig deze laatste fase is voor haar.

Hoewel er zeker progressie is en de kleine meid stapje voor stapje wat lager komt besluit men in overleg met de aanstaande mama om haar een handje te helpen. Ze doet het zo ontzettend dapper.
Om 16.23u wordt met een klein beetje hulp van de vacuüm pomp een prachtige dochter geboren. De kersverse moeder pakt haar dochter zelf aan. Wat een prachtige bos met donker krullerig haar en volle lippen. Eenmaal bij haar moeder op de borst laat ze goed van zich horen en wat genieten we allemaal intens van dit moment.

‘Hoe gaat ze heten wordt gevraagd’ en een aantal minuten later wordt er een prachtig cadeautje uitgepakt. Een roze mutsje met de naam. De beste vriendin is zojuist tante geworden en krijgt de eer om de navelstreng door te knippen. De eerste uren ligt de kleine meid heerlijk bij haar moeder op de borst. Ze probeert al flink te happen en ligt al heerlijk ontspannen te drinken aan de borst. Wat een natuurtalent en wat is het toch prachtig om te zien dat instinct van moeder en kind.
Wanneer de kleine meid haar kleertjes aan heeft en ze in haar wiegje naast mama wordt neergelegd rollen bij haar de tranen van geluk over haar wangen. Zo’n lange weg geweest maar met zo’n prachtig resultaat. Geluk verpakt in 45cm.

Lieve mama heel veel geluk met je prachtige dochter! geniet van elkaar en de mensen om jullie heen.

Liefs Marjolein

Geboortefotograaf Groningen (1) Geboortefotograaf Groningen (2) Geboortefotograaf Groningen (3) Geboortefotograaf Groningen (4) Geboortefotografie groningen Geboortefotografie (5)
Geboortefotografie groningen

Geboortefotograaf Groningen (9) Geboortefotografie groningen Geboortefotograaf Groningen (11) Geboortefotografie groningen

Leave a comment