Geboortefotografie martini ziekenhuis Groningen | Welkom Elise

Geboortefotografie martini ziekenhuis Groningen | Welkom Elise
Na een hele vlotte bevalling werd een prachtige meid geboren met een enorme bos haar. Welkom Elise! Je papa, mama en grote broer hebben zo naar jouw komst uitgekeken en de wens om natuurlijk te bevallen kwam uit. Wat was iedereen dankbaar, trots en gelukkig na de geboorte.

Al in de zwangerschap had ik contact met Nienke. Ze had interesse in onze workshop basisfotografie maar wel met de kanttekening dat ze op dat moment in verwachting is van haar tweede kindje. Hun zoontje kwam met 32 weken en 4 dagen vanwege zwangerschapsvergiftiging en dus hield Nienke wel een slag om de arm met alle afspraken, plannen en wensen. Ze kwam prachtig zwanger naar de workshop en mailde me kort daarna dat de zwangerschap voorspoedig verloopt tot dusver en ze graag de newbornsessie wil reserveren dus noteer ik de uitgerekende datum alvast in mijn agenda in afwachting van de geboorte om een afspraak te plannen.

Halverwege December krijg ik nog een mailtje van Nienke. Alles gaat nog steeds voorspoedig en geboortefotografie lijkt het aanstaande gezin erg mooi en waardevol. Ik nodig ze uit voor een kennismakingsgesprek en in mijn agenda noteer ik nu bij de uitgerekende datum dat we een just born reportage inplannen. Nienke & Ronald vinden het onwijs belangrijk om de eerste uren na de geboorte in alle rust te kunnen genieten van hun dochter. Geen gehaast en vooral lekker huid op huid contact. De momenten dat grote broer kennis komt maken zijn erg belangrijk voor het gezin.

Wanneer het 1 januari is bericht ik Nienke dat het toch echt in 2016 wordt en hoe bijzonder dat ze nu al zo’n fantastisch geboortetermijn heeft gehaald. Nu hopen dat het allemaal zonder medische poespas mag gaan.

Zondagavond 10 januari krijg ik een appje dat ze vanmiddag in het ziekenhuis zijn geweest. Thijs heeft een val gemaakt op zijn voorhoofd. Gelukkig kon het geplakt worden maar er zitten wel een paar leuke hechtstrips op dus dat worden stoere foto’s zeggen we nog.

’s nachts om 01.49u gaat mijn telefoon. Half slaperig druk ik hem op stil terwijl ik Ronald in mijn scherm zie staan. Het duurt even voor het tot me doordringt waarom hij midden in de nacht belt dus bel ik snel terug. De vliezen zijn gebroken en ze gaan straks richting het ziekenhuis. Ik kijk op de klok en denk dan kan ik morgenochtend rustig mijn moeder bellen of ze Tess op wil vangen en wie weet kan ik de newbornsessie gewoon door laten gaan. Maar even afwachten hoe het er morgenochtend voor staat qua ontsluiting. Het duurt natuurlijk eventjes voordat ik weer slaap.

Om 04.41u gaat opnieuw mijn telefoon. Het gaat enorm snel hoor ik Ronald zeggen. Rond 04.00u zit ze op 3cm en nu zit ze al 9cm ontsluiting. WoW dat had ik niet verwacht. Ik ga mijn bed uit en maak me klaar om te vertrekken. De wekker van mijn man ging ook vroeg dus ik overleg even met hem hoe we de opvang van Tess regelen en we besluiten dat ik haar naar mijn moeder breng. Dus bel ik haar wakker. (het moest er eens van komen dat nachtelijke telefoontje). Tess is even erg verward dat ze zomaar uit bed wordt gehaald en ik haar in de auto zet maar wanneer ik haar uitleg dat mama een babytje mag fotograferen, dat het een meisje wordt en dat baby’s niet kunnen wachten als ze uit de buik willen dan is het goed. Heet de baby Anouk? Dat weet mama natuurlijk nog niet.

Ik rij vervolgens door richting het martini ziekenhuis in Groningen. Het heeft toch altijd wel wat zo voordat iedereen ontwaakt over straat. Her er der gaan de lichten aan en iedereen maakt zich klaar voor de dag. Ik voel me zo bevoorrecht dat ik deze mooie momenten voor dit gezin vast mag leggen.

In het ziekenhuis wacht ik eventjes bij de balie waarna een verpleegkundige me naar de kamer brengt. Wanneer ik binnen kom zie ik dat vlak voor mijn komst hun kindje is geboren. Ik pak mijn camera uit de tas en begin gelijk met fotograferen. Mijn eerste foto is gemaakt een minuut nadat Elise is geboren. Een perfecte timing dus voor de just born reportage.

In de kamer voel ik zoveel liefde, dankbaarheid en trots.
Zo bijzonder de emoties die door de kamer gaan. Ik zie een meisje met een enorme bos haar bij Nienke op haar buik liggen. Zo’n lange bos dat het draadje om haar tijdens de bevalling te monitoren zit vastgedraaid in haar lange haren. Nienke & Ronald genieten volop. Ze zijn zo dankbaar dat de bevalling zelf is begonnen, dat alles zo voorspoedig is gegaan en dat hun dochter het zo goed doet. Zo gehoopt vooraf en wat zijn ze trots en dankbaar.

Na de geboorte ligt Elise heerlijk lang bij Nienke aan de borst te drinken. Eerst links en later rechts. Al frustreert het Elise dat het links wat minder lijkt te gaan. De eerste controles worden gedaan en ze slaag met vlag en wimpel waarna papa heerlijk huid op huid met zijn meisje gaat zitten. Dit bevalt ze beide wel. De familie is ondertussen gebeld en Thijs komt samen met de opa’s en oma’s richting het ziekenhuis. Nienke wordt opgefrist en Ronald kleed zijn dochter aan nadat ze is gewogen.

Papa haalt Thijs op van de gang die werkelijk staat te popelen om naar binnen te gaan.
Vol verwondering stapt hij de kamer in aan de hand van papa en al snel duikt hij lekker naast mama in het ziekenhuis bed en daar blijft hij voorlopig lekker liggen. Elise wordt bewonderd en krijgt haar knuffeltje lekker bij zich. Een knuffel en kus en even later komen de opa’s en oma’s ook met de trots in hun ogen hun kleindochter bewonderen. Iedereen spreekt de dankbaarheid uit over hoe het allemaal is verlopen en ik besluit het gezin alleen te laten.

’s avonds krijg ik een berichtje dat ze lekker thuis zijn en volop genieten van een grote roze wolk.

Ronald, Nienke, Thijs & Elise heel veel geluk met elkaar!

Wat een ongelooflijk mooie foto’s heb je ons gestuurd! Wauw
Je hebt deze bijzondere momenten voor ons prachtig vastgelegd..
Wat zijn wij blij met de foto’s..

Geboortefotografie GroningenGeboortefotografie Groningen (8) Geboortefotografie Groningen (9) Geboortefotografie Groningen (10) Geboortefotografie Groningen (11) Geboortefotografie Groningen (12) Geboortefotografie Groningen (13) Geboortefotografie Groningen (14) Geboortefotografie Groningen (16) Geboortefotografie Groningen (18)Geboortefotografie Groningen (17)

Leave a comment