De kraamweek | persoonlijk verhaal

De kraamweek | persoonlijk verhaal

Mensen komen en gaan in je leven. De één komt en blijft lange tijd met je meereizen. Een ander komt  en raak je later weer kwijt. Of het contact nou kort of lang is iedereen brengt iets met zich mee.
Soms weet je vooraf dat iemand korte tijd intensief betrokken is binnen je gezin. Op een moment waarop je op je kwetsbaarst bent stel je je huis open. En je weet pas op het moment dat ze binnen stappen wie er een week lang iedere ochtend op de stoep zal staan. Zal het gaan klikken?

Op Finn zijn geboortedag mochten we rond 18.00u naar huis vanuit het ziekenhuis. Grote zus kwam al gillend en blij naar de auto gerend want na de eerste ontmoeting in het ziekenhuis ’s ochtends had ze ons wel weer gemist. We waren net in huis toen ook kraamverzorgster Harriët van Isis Kraamzorg binnen kwam.
Binnen no time had ze Tess al om haar vinger gewonden (en dat lukt maar weinig mensen zo snel) en ze zag al snel dat Finn behoorlijk misselijk was van de bevalling. Wat een passie en toewijding voor haar vak.

Iedere ochtend kwam ze met de weegschaal op haar rug en een hoop positieve energie binnen. Benieuwd naar hoe de avond en nacht was verlopen en hoe de kleine man het deed. Finn heeft best wat opstartproblemen gehad de eerste dagen. Doordat hij zo misselijk was moest hij echt even wennen aan de wereld en daar nam meneer zijn tijd voor. We hebben ons wel zorgen gemaakt hoor allemaal. Finn had moeite met zijn temperatuur reguleren, moeite met drinken, Flink spugen vanuit zijn tenen en behoorlijk geel zien. Ik zag dat kleine ventje alweer terug gaan richting ziekenhuis met een sonde in z’n mooie snoetje en een blauwe lamp boven hem. Geen fijne herinneringen heb ik daaraan na de vroeggeboorte van Ruben*. Maar elke keer als we hem streng toespraken nam hij een beetje van onze zorgen weg de volgende dag. Een echte man kan nou eenmaal ook maar 1 ding tegelijk 😉
Na de eerste paar dagen met vooral zorgen kwam de rust en ontspanning in huis. Wat een wereld van verschil en wat heerlijk dat ook in deze dagen Harriët zo’n fijne stabiele factor was en vooral een berg aan kennis en ervaring.

Nu heb ik zelf door mijn werk ook veel ervaring met baby’s maar wat heb ik veel geleerd en gezien!
– Finn te lezen in zijn behoeftes door echt naar hem te kijken
– Mijn dochter te betrekken bij de verzorging en toch zelf de sturing te houden
– Vertrouwen te hebben in Finn
– Lief te zijn voor mezelf
– Heel veel praktische tips rondom de verzorging
– Rust te pakken, zowel rust lichamelijk als in het hoofd
– Hulp te vragen (oké dat blijft wel een aandachtspuntje)

De kraamweek, je wilt zo graag volop genieten en dat zegt iedereen ook. ‘geniet van je kraamweek’. Maar eigenlijk vergeet je daarmee dat je zelf herstellende bent van een bevalling, de hormonen nog door je lijf heen gieren en iedereen (inclusief je kindje) moet wennen aan de nieuwe situatie.

De 8 dagen zijn om gevlogen en we hadden voor ons gezin geen fijnere kraamhulp kunnen treffen. We zaten steeds zo op 1 lijn en ze signaleerde alles zo goed. Bedankt Harriët voor onze bijzondere kraamweek!

En soms.. soms is het jammer dat mensen maar zo kort hun aandeel hebben in je leven.

De kraamweek De kraamweek De kraamweek De kraamweek De kraamweek

Leave a comment