Met je passie je grootste liefdes vastleggen | persoonlijk verhaal

Met je passie je grootste liefdes vastleggen.
Fotografie is mijn passie. Met veel liefde en toewijding leg ik prachtige momenten vast voor iedereen.
Ik ben dankbaar dat ik mensen kan raken en dat ik me volledig op de fotografie kan richten en alles wat daaromheen komt.
Hoe trots kun je zijn wanneer je je eigen grote liefdes kunt vereeuwigen op zo’n mooie manier.

In de zwangerschap kreeg ik wel eens de vraag; ‘je gaat vast heel veel newborn foto’s maken van je eigen kindje straks?’
Eerlijk gezegd was ik daar helemaal niet zo mee bezig. De geboortefoto’s vond ik enorm belangrijk en dat stond met stip bovenaan.
In de zwangerschap bofte ik met geweldige collega’s die mijn mooie ronde buik hebben vastgelegd. Puur (in zwart wit), stoer (midden in de binnenstad) en liefdevol (met een trotse aanstaande grote zus). Daarover moet ik zeker nog een blogje schrijven!

Naar mate de bevalling dichterbij kwam ging ik toch nadenken over de newborn foto’s.
Een mooie gezinsfoto leek me daarin vooral ontzettend waardevol en dus vroeg ik Annemiek of ze het zag zitten om langs te komen voor een paar mooie gezinsfoto’s.
Ik wilde heel graag mooi puur en zwart wit en na een eerste voorproefje van mezelf met Finn die me tot tranen toe roerde weet ik zeker dat die prachtige herinnering is vastgelegd.

Onze kraamverzorgster is ook erg fan van fotograferen en het leek me zo leuk om de kraamweek mooi af te sluiten met een korte newbornsessie in de daglichtstudio.
Met weinig verwachtingen ging ik eigenlijk aan de slag. Tess heeft het me ruim 4 jaar geleden niet makkelijk gemaakt namelijk en ook Finn kan zijn prachtige heldere en wakkere uurtjes hebben.
Maar wat doet een berg aan ervaring en kennis dan toch eigenlijk veel en vooral rust en vertrouwen. Ik ging voor een paar mooie foto’s van Finn alleen en een mooie foto van Finn met zijn grote zus. Een newborn vastleggen met een ouder kindje is vaak een uitdaging en je eigen kinderen fotograferen al helemaal. Wat straalde ik van trots dat Finn zich zo fijn liet fotograferen! En ik straalde volgens mij nog meer toen ook grote zus zo lief naar haar broertje ging liggen. Dat ‘blauwe zagertje’ vond ze best een beetje eng dus die verstopten we onder de wrap. En wat een dappere meid dat ze toch lekker naast Finn ging liggen. Daarna moest ze ook echt even alleen op de foto. Geen straf voor mama.

Nadat Annemiek enkele dagen later foto’s van ons samen heeft gemaakt hebben we ook nog een paar foto’s gemaakt van Finn in een grote ronde houten schaal. Hoewel ik bruin niet heel veel gebruik in mijn foto’s vonden we deze combinatie wel heel gaaf. En omdat ik natuurlijk zo vaak jullie foto’s mag delen ook een paar foto’s van Finn die ik zelf heb gemaakt.

Het is zo cliche maar op het moment van schrijven is hij 10 daagjes ‘oud’ maar hij is al zo enorm aan het veranderen. Ik weet nu al dat ik nog met regelmaat de foto’s zal bekijken om dat heerlijke pasgeborene terug te halen.

Komende week staat er waarschijnlijk nog 1 sessie op de planning. Ilse heeft een prachtige herinnering aan mijn zwangerschap gemaakt samen met Tess. Ze heeft kort geleden een workshop gevolgd van Ewa Kamela en zocht modelletjes. Het leek mij wel heel erg leuk nadat ze de bolle buik heeft gefotografeerd om ook met Finn langs te komen.
En dan hou ik het lekker bij lifestyle foto’s. Oftewel gewoon lekker de momenten pakken zoals ze zijn en geen drukte 🙂

newborn-finn-1 newborn-finn-2 newborn-finn-3 newborn-finn-42016-10-22_0005

Leave a comment