Vaderdag | prachtige foto’s van de eerste momenten als (aanstaande) vader

Vaderdag | prachtige foto’s van de eerste momenten als (aanstaande) vader.
Wat is het mooi om te zien rondom een geboorte de momenten en emoties van de aanstaande of kersverse vader.

Respect groeit voor de hard werkende vrouw tijdens het opvangen van de weeën en de liefde groeit rondom het bed. Ik zie vaak een gevoel van machteloosheid en soms zorgen. Maar ze zijn zo onmisbaar in het geboorteproces. Stevige handen die helpen om de (rug)weeën op te vangen. Een washandje die keer op keer wordt natgemaakt met fris water, een glas water met een rietje aanreiken en niet te vergeten die handen die soms helemaal fijngeknepen worden.

Tijdens de laatste fase van de uitdrijving is de aanstaande vader altijd verwonderd en vol verwachting over de eerste momenten van zijn kindje zo kort na de geboorte.
Verwonderd dat zo’n hoofde door het geboortekanaal gaat en steeds iets verder zichtbaar wordt en verwonderd richting zijn partner die daar zo hard voor werkt.
Het is bijna voelbaar de spanning voor die eerste momenten na de geboorte die op dat moment zo dichtbij zijn.

Zodra de kleine eenmaal is geboren zie ik altijd twee ogen vol trots en liefde. Regelmatig rolt er een traan over de wangen en niet alleen de kleine krijgt liefdevolle en trotse blikken maar ook de kersverse moeder. Na de geboorte soms helpen met het aanleggen van de kleine en bijna altijd krijgt de vader de eer om de navelstreng door te knippen en de eerste kleertjes aan te doen. Nog wat onwennig maar toch doen ze het maar mooi even!

Wat een team zo rondom de geboorte en wat is het mooi om de partner door het proces heen te zien gaan.
Het voelt wellicht niet zo voor de papa’s maar wat zijn ze belangrijk!

Fijne vaderdag!

DAD
A son’s first hero
A doughter’s first love

geboortefoto groningen vader (3) geboortefoto groningen vader (5) geboortefoto groningen vader (2) geboortefoto groningen vader (1) geboortefoto groningen vader (4) geboortefoto groningen vader (6) geboortefoto groningen vader (7) geboortefoto groningen vader (8) geboortefoto groningen vader (9) geboortefoto groningen vader (10) geboortefoto groningen vader (11)

Leave a comment