Welkom Lucie | Geboortefotograaf Veendam

Welkom Lucie | Geboortefotograaf Veendam
Nog geen 48 uurtjes oud was dit prachtige meisje toen ik een momentje mee genoot met die bijzondere eerste dagen na de geboorte.

De newbornsessie stond al gepland en Lydia reageerde op mijn portfolio oproepje.
Na een pittige en hectische start bij hun oudste leek het haar enorm waardevol om van die eerste dagen een mooie herinnering te hebben.
Ze hoopten na de bevalling ditmaal snel naar huis te kunnen en we hoopten dat we de foto’s fijn in hun eigen omgeving konden maken.

Donderdagochtend ontvang ik een appje dat de bevalling is begonnen en ze onderweg zijn naar het ziekenhuis in Winschoten.
Lydia heeft die nacht veel moeten spugen (een fijne buikgriep die rond gaat) en heeft koorts. In het ziekenhuis wordt gestart met weeënopwekkers.
Dit blijkt al snel efficient te zijn want ik krijg in het begin van de middag een foto doorgestuurd van een helder meisje die lekker bij mama op de borst ligt. Ze is er!!
Het wachten is nog even op een check van de kinderarts maar ze doet het hartstikke goed! Wel blijven ze nog een nachtje in het ziekenhuis maar daarna is het tijd om heerlijk naar huis te gaan.

Zo fijn wanneer de wens op een andere start ook werkelijkheid wordt en ze nu zo bewust kunnen genieten van elkaar.
Na het eerste nachtje thuis kom ik in de loop van de ochtend eventjes mee genieten van die bijzondere eerste dagen na de geboorte.
Lucie doet het ontzettend goed en ook de borstvoeding komt al goed op gang. Het is tijd voor een schone luier en twee heldere ogen kijken me aan.
Wanneer het vervolgens tijd is voor een voeding denkt Lucie al snel dat het tijd is om te slapen. De eerste nacht thuis heeft ze papa en mama lekker wakker gehouden dus ja dan moet je toch overdag lekker slapen.

Het is dan lekker tijd om te knuffelen en papa is heerlijk met Hanna (grote zus) aan het spelen op het grote vloerkleed. Hanna laat mij even horen hoe goed ze gitaar kan spelen. Wat een vrolijk en open meisje is Hanna. Dan is het tijd voor papa om lekker met zijn jongste dochter te knuffelen. En ik heb de primeur want de eerste (poep) luier van papa is een feit. En alsof het allemaal nog niet onwennig genoeg is die kleine armpjes en beentjes heeft papa gelijk toezicht van allemaal vrouwen. De kraamhulp, mama, grote zus en van achter de tafel ook nog door mij met mijn camera. Maar hij laat zich niet gek maken. Grote zus troost Lucie vanuit haar eigen gevoel. ‘sssshhh’ doet ze heel lief bij Lucie haar gezichtje wanneer ze huilt en ook legt ze liefdevol haar handje op Lucie haar hoofdje. Dat gaat helemaal goed komen!

Lucie krijgt dan lekker een voeding bij mama en nadat Hanna mij haar slaapkamertje heeft laten zien neem ik afscheid van dit kersverse gezin.
Prachtig om het geluk, het zoeken naar hoe het ook allemaal weer werkt en de liefde voor elkaar te zien.

2016-12-14_0001marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0796 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0815 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0830 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0889marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0902marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0910 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0911 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0921 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0861 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0930 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0953 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0954 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0964 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0971 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0978 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0983 marjowsfotografie-geboortefoto-veendam-0995

Leave a comment